DERKSEN KRAAKT VERTREK VAN PASTOOR BIJ ALMERE: 'ALS IK NAAR ZIJN CV KIJK…'

Johan Derksen snapt niets van de keuze van Alex Pastoor om Almere City na dit seizoen te verlaten. De analist is van mening dat Pastoor zijn succes bij Almere uit zou moeten breiden in plaats van op een grotere club gokken.

"Die Alex Pastoor doet het hartstikke goed met Almere. Die heeft daar aangetoond dat dat clubje recht heeft op Eredivisievoetbal", begint Derksen bij Vandaag Inside. "Het is een groeistad, dus er ontstaan steeds meer mogelijkheden. Nu heeft hij voor het eerst een keer succes en dan zegt hij niet: 'Ik teken drie jaar bij en ik ga doorbouwen aan die club.' Maar dan denkt hij: 'Ik ga vroeg bekendmaken dat ik stop, dan komt er wel een grote club voor mij.'"

Derksen is onder de indruk van de prestaties van Pastoor, maar vindt dat de trainer zichzelf overschat door te vertrekken bij Almere City. "Als ik naar zijn cv kijk, moet hij heel blij zijn met Almere. Het klikte harstikke goed, niets dan lof. Dan had hij die club mee verder uit moeten bouwen", besluit Derksen.

Almere City staat op de twaalfde plek in de Eredivisie en heeft zich nagenoeg gehandhaafd in hun eerste seizoen op het hoogste niveau.

2024-04-17T11:17:50Z dg43tfdfdgfd